Actueel Nieuws

 

2 september 2015:

Nieuwbestuurslid Kees Kaffka en ondersteuning door Jacco de Hoog.

Kees Kaffka zal toetreden tot het bestuur. Kees wil graag een actieve bijdrage leveren aan de bescherming van oerwoud in Costa Rica. Kees werkt bij Arcadis en heeft veel kennis over grondzaken. Logisch dat hij een welkome aanvulling is in het bestuur!

Jacco de Hoog is werkzaam bij Waterschap de Dommel. Hij wil graag een bijdrage leveren door een stuk inventarisatie en monitoring van onze oerwouden op zich te nemen.

Welkom Kees en Jacco!!

 

 

4 oktober 2013: 

El Cerrito, 66 hectare, is definitief van Oasebos en haar participanten.
De aankoopprocedure van El Cerrito is rond!

Voor dit oerwoud kunnen nog wel enkele participaties worden uitgegeven!  Wacht dus niet! Meldt u nu aan of doe nu mee en reserveer uw participatie!

Wij kunnen uw steun goed gebruiken.

IKON-21849

IKON-21850

Kaart “El Cerrito”

 

De aankoopprocedure heeft enige tijd geduurd omdat er discussies waren omtrent de exacte begrenzing. De eigenaar van een aanliggend perceel stond er op dat de exacte begrenzing 6 ha in zijn voordeel zou opleveren. Dit geschil is uiteindelijk in de rechtszaal opgelost, waarbij de eigenaar van El Cerrito de 6 ha aan de buurman heeft geschonken. De grenzen liggen nu vast en het aankoopproces is hiermee beland bij betaling van het stuk oerbos.