ANBI


Klik voor Transparant en Geef Gratis in dit logo

Oasebos is door de belastingdienst aangemerkt als “Algemeen Nut Beogende Instelling” zodat donaties en giften aftrekbaar zijn. Stichting Oasebos is een vrijwilligers organisatie. Wij hebben geen kantoor.

ANBI – fiscaal nummer :

8161.28.200.

Keeurmerk Goede Doelen

 

 

 

 

Correspondentie:

Drs. Fons van Haelst
p/a Kerkweg 102
3628 AS  Kockengen
e-mail adres: info@oasebos.nl
http://www.oasebos.nl

Bestuur:

Informatie over het bestuur

Webmaster:

Toine Aarts

Kamer van Koophandel:

Inschrijfnummer KvK: 09144037

Triodos Bank:

Rekeningnummer: NL19TRIO0197638457

Statuten:

U kunt de statuten downloaden

Doelen:

Stichting Oasebos heeft de volgende doelen. Oasebos koopt oerwoud aan en vormt permanente reservaten. Dit gebeurt in samenwerking met lokale overheden en boswachters. Oasebos komt alleen in actie als oerwoud bedreigd wordt en het zeldzame soorten herbergt. Oasebos richt zich hierbij op plaatsen waar natuur goedkoop en duurzaam beschermd kan worden. De natuurwaarde staat voorop bij Oasebos, zonder commerciële doeleinden. Oasebos streeft naar minimale overheadkosten. Oasebos doet onderzoek in haar terrein, met name studie naar zeldzame diersoorten om de bescherming te verbeteren.

Beleidsplan:

U kunt hier het Beleidsplan 2010-2015 downloaden

Beloningsbeleid:

Oasebos is een vrijwilligers organisatie, geen van de bestuurders ontvangt een beloning voor zijn/haar werk.

Jaarrekening en jaarverslag:

Jaarverslagen met de door de accountant goedgekeurde jaarrekeningen vindt u hier.

Activiteiten:

Oasebos beheert op dit moment drie bossen in Costa Rica, in totaal bijna 200 hectare. De eerste aankoop was in de provincie Guanacaste in het noordwesten van Costa Rica; 19 hectares bij de plaats Hojancha een uniek stukje bos met een enorme waterval. Het tweede bos is een laagland regenwoud in het midden noorden van Costa Rica in het gebied Maquenque. Dit bos is 111 hectares groot en heet Copalchi naar het gelijknamige riviertje en meertje bij het bos. Dit gebied is o.a. belangrijk voor de bescherming van de Groene Ara. Dit bos is eind 2010 geheel gefinancierd door participanten. De aankoop van het derde bos: El Cerrito, 66 hectares primair bos ook in de regio Maquenque is afgerond. Aan dit bos kunnen nog 50 participanten deelnemen.