Waarom Costa Rica?

 

Hoogste biodiversiteit ter wereld

Costa Rica heeft ongeveer 1,5 keer de oppervlakte van Nederland en amper 4 miljoen inwoners die voornamelijk rond de hoofdstad wonen. Er is dus veel ruimte en nog veel natuur. De ligging tussen twee oceanen Ć©n op de landbrug tussen Noord en Zuid Amerika maakt het tot een ecologisch zeer gevarieerde plek. Per oppervlakte-eenheid heeft Costa Rica de hoogste biodiversiteit ter wereld!

 

De overheid ondersteunt de werkwijze van Oasebos

De werkwijze van Oasebos wordt in Costa Rica gewaardeerd en ondersteund, ook door de overheid. Als eigenaar van een stuk oerwoud bent u verzekerd van de bescherming. De vele natuurreservaten die het land kent zijn voor een groot deel door mensen van buiten Costa Rica gefinancierd.

 

Costa Rica is een stabiel land

Costa Rica heeft een langdurige democratische regering. Een van de weinige landen in de wereld zonder leger. Particulier eigendom, ook van buitenlanders, wordt strikt gerespecteerd en in een goed georganiseerd Nationaal Register (Registro Nacional) vastgelegd.

 

Bekend met het land

De ambassadeurs van Oasebos hebben ruime tijd in Costa Rica gewoond en er met bos en natuur gewerkt. Zij weten daardoor de juiste plekken voor bescherming te vinden. Verder zijn ze op de hoogte van de wetten en regels in het land, waardoor Oasebos officiƫle reservaten kan stichten