Aankoop gebieden

Oasebos heeft tot nu toe oerbos gekocht in twee streken van Costa Rica:

1) in Hojancha bij de Cataratas del Salto el Calvo gelegen op het schiereiland Nicoya in het noordwesten van Costa Rica.

Hier ligt ons gebeid El Salto.

2) in de Maquenquestreek in het noorden van Costa Rica, langs de grensrivier met Nicaragua.

In Maquenque liggen twee gebieden:

Copalchi

El Cerrito

 Deze gebieden hebben wij samen met het Centro Científico Tropical (www.cct.or.cr) bepaald. Deze Costaricaanse organisatie coördineert alle natuurbeschermingsactiviteiten in deze regio in het noorden van Costa Rica. Het doel van deze samenwerking is om geschikte gebieden te vinden die wij als Oasebos permanent kunnen beschermen.

Het aankopen van gronden gebeurt het liefst in grote aaneengesloten gebieden of aansluitend op reeds bestaande reservaatgebieden, daarmee verbonden door ecologische corridors. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ook soorten beschermd worden die specifieke eisen stellen aan hun leefgebied.
Verder houden wij natuurlijk rekening met verschillende factoren als ligging en afmeting, soort en kwaliteit van het bos, de eigenaar en de prijs.

 

Wat betalen wij voor oerbos? 

Door inflatie en prijsstijging in heel Costa Rica is de bedongen prijs voor El Cerrito hoger dan voor Copalchi en El Salto. De prijs voor deelname in El Cerrito is € 1.450,- voor een hele hectare. U kunt natuurlijk ook deelnemen voor 10 m² want alle kleine beetjes helpen.
We zullen stevig en fair blijven onderhandelen bij een volgende aankoop, maar het lijkt erop dat de prijsstijgingen een structurele aard hebben.

Hieronder kunt u ook de stratenkaart en het terrein bekijken en als u op de link klikt gaat u naar Google Maps en kunt u inzoomen bij elk project.


Projecten van Sticting Oasebos weergeven op een grotere kaart