Beleidsplan 2016 – 2020

Al decennia lang wordt door allerlei natuurbeschermingsorganisaties gesproken over het stelselmatig verdwijnen van het tropische regenwoud en de nadelige gevolgen die dit heeft voor het biologische evenwicht, in de tropen maar uiteindelijk ook voor de gehele wereld. Maar nog steeds is ontbossing van de tropen aan de orde van de dag. De balans tussen economische en ecologische belangen slaat nog te vaak uit in het voordeel van korte termijn economische exploitatie van gronden die voorheen regenwoud waren. De weg van informeren en mobiliseren van de publieke opinie blijkt matig succesvol en het biologisch evenwicht in de wereld wordt steeds ernstiger verstoord. Oasebos doorbreekt deze negatieve spiraal door hectaren grond aan te kopen, ze te bestempelen tot tropisch regenwoud en te borgen dat de gebieden ongemoeid blijven.

Met gepaste trots presenteren wij hier ons beleidsplan voor de periode 2016-2020. Dit plan is kort en bondig en bruist van de ambitie om meer oerwoud te beschermen!

Hier kunt u ons  beleidsplan 2016-2020 lezen, downloaden en printen.

Heeft u idee├źn, vragen of commentaar op ons beleidsplan gebruik dan dit formulier. Natuurlijk hopen we dat dit plan uw steun kan krijgen. Wilt u een donatie doen, een participatie kopen of wilt u Oasebos sponsoren┬ádan vindt u hier meer informatie.