Samenwerking met andere organisaties

Oasebos werkt samen met verschillende andere organisaties die in Costa Rica actief zijn.

guisselleCentro Científico Tropical 

Het Centro Científico Tropical  is een niet-gouvermentele organisatie. De oorsprong van CCT ligt in Monteverde, een regio in midden Costa Rica, waar in de jaren vijftig de Quakers zich hebben gevestigd. Een van hun doelen was om het nevelwoud, dat ze hier aankochten behouden zou blijven. Daarvoor hebben ze biologen uitgenodigd om dit te realiseren. Hieruit is het CCT ontstaan.
Guisselle Monge en haar echtgenoot Olivier Chassot hebben zich na 16 jaar onderzoek in het Maquenque gebied aangesloten bij deze organisatie. Guisselle Monge Arias is medewerkster bij de CCT. Zij coördineert alle natuurbeschermingsactiviteiten in deze regio in het noorden van Costa Rica. Het doel van deze samenwerking is om geschikte gebieden te vinden die wij als Oasebos permanent kunnen beschermen. Zoek bijvoorbeeld naar “Corredor Biológíco San Juan-La Selva”. www.cct.or.cr ,  en  www. eco-index.org en Tropica Verde.

Cach

Een lokale cooperatie. Zij zorgen voor de aanvraag van de Fonanfifo subsidie in deze regio. Zie: http://www.cachforestal.com/

Tropica Verde

Particulieren in Duitsland zorgen voor het kapitaal om grond aan te kopen, de mensen in Costa Rica beschermen de natuur. Met deze sterke formule heeft deze Duitse organisatie diverse natuurparken in Costa Rica gesticht, zoals het reservaat Cabo Blanco. Oasebos bouwt verder op de ervaringen van www.Tropica-Verde.de

Fundacíon Pro Reserva Forestal Monte Alto

Deze organisatie Fundacíon Monte Alto beheert natuurpark Monte Alto op enkele km’s van El Salto. Dit is een initiatief van onze collega’s Tropica Verde in Duitsland. Bezoekers van ons gebied in El Salto kunnen overnachten in de eco-lodges in dit park. Er bestaan veel contacten tussen de beheerders van El Salto en die van Monte Alto. Zij doen hetzelfde werk en treden bijvoorbeeld gezamenlijk op tegen stroperij. Zie: www.wiser.org of Monte Alto.

Red Costarricense de Reservas Naturales

Een Costaricaanse organisatie die de belangen behartigt van de prive-natuurgebieden in Costa Rica. Oasebos is lid van deze organisatie.

International Tree Fund

Deze Nederlandse vrijwilligersorganisatie zet zich in voor het behoud, beheer en herstel van bossen, gekoppeld aan het welzijn van de mensen die in en om de bossen wonen. Onze doelstellingen kunnen elkaar versterken en voor toekomstige reservaten is samenwerking van belang.  Zie voor verdere informatie over deze organisatie op hun website.