Voortgang in Nederland 2012

3) De voortgang in Nederland

 

Participaties

In 2012 hebben vijf participanten in totaal 8 hectare bos afgenomen. De hectares zijn allemaal deel van El Cerrito.

Donaties

Onder donaties verstaan we geld wat door particulieren aan Oasebos wordt geschonken zonder dat ze participant willen worden en een stukje oerwoud willen aankopen. Er zijn donateurs die inmiddels voor meerdere hectares oerwoud gedoneerd hebben. In 2012 werd er een totaal van €1.564,00 gedoneerd door 5 particulieren.

CO2-compensatie

In 2013 zijn we gestopt met het aanbieden van de mogelijkheid tot CO2 compensatie. Oasebos krijgt subsidies van de Costa Ricaanse overheid voor emissierechten. Deze rechten willen wij niet zelf verkopen en we gebruiken dit geld voor het lokale beheer van onze gebieden. In 2012 is er voor €195,16 gedoneerd voor CO2 compensatie.

Sponsoring

Sponsors zijn zeer belangrijke ondersteuners van onze activiteiten in Costa Rica. In 2012 hebben we bijdragen ontvangen van de volgende bedrijven:

Met Energie besparen doen wij zo, hadden we in 2011 een afspraak gemaakt voor een donatie die in 2012 daadwerkelijk is gemaakt: €1.150,00

Elstgeest Potplanten, meldde dat hun actie van de verkoop van planten onder het Natural Gift concept 9747 m2 heeft opgebracht. Wederom bijna één hectare dus!

Google Grants doneert ons gratis Adwords advertenties tot een waarde van maximaal $10.000 per maand.

Website en social media

In 2012 hebben we de eerste stappen gezet om de website van Oaebos te vernieuwen. Er komt een geheel nieuwe layout waar informatie eenvoudig en overzichtelijk op te vinden is, uiteraard weer met mooie plaatjes van de Costa Ricaanse natuur! Streven is dat de website in het najaar van 2013 in de lucht gaat; houd het in de gaten!

Via social media zijn we redelijk actief in het posten van informatie met betrekking tot lokale nieuwtjes uit Costa Rica. Er wordt nog gezocht naar een manier om actiever en interactiever met sociale media om te gaan. Het aantal volgers op Facebook en LinkedIn groeit echter gestaag en ook worden YouTube en SlideShare bezocht door geïnteresseerden.

Nieuwsbrief

Er is in 2012 ook weer een nieuwsbrief verschenen met o.a. een stukje van het interessante reisverslag van Hylkes bezoek aan Costa Rica, nieuws van het bestuur, informatie met betrekking tot de jaarverslagen en sponsor nieuws.

Transparantprijs

Stichting Oasebos heeft zich afgelopen jaar door een onafhankelijke jury laten toetsen op transparantie als non-profit organisatie. Het rapport was niet op alle fronten even positief en biedt goede handvatten voor ons om in de toekomst ons jaarverslag, beleid en relevantie/impact te kunnen verbeteren. Het gaat dan met name om tijdigheid en internetbeschikbaarheid, doelstelling, beleid en strategie en de communicatie met belanghebbenden. Op de eerste twee punten hebben we al een hele slag geslagen met een nieuwe website die dit najaar online gaat, en met herformuleringen van onze doelstellingen en beleid die op de website te vinden zullen zijn. De communicatie met belanghebbenden heeft grotere prioriteit gekregen, en dit zal komend jaar goed merkbaar worden!