Controleer de authenticiteit van uw participatie-overeenkomst

Stichting Oasebos registreert participaties op de blockchain. Hierdoor is het mogelijk om de echtheid van de participatieovereenkomst aan te tonen. Zo weet u zeker dat uw investering daadwerkelijk is gebruikt voor aankoop en bescherming van regenwoud.

Hoe werkt het?

Als u zich heeft aangemeld als participant, ontvangt u van ons een participatie-overeenkomst. Na ondertekenen sturen wij deze aan u terug in digitale vorm (PDF-bestand) en registreren wij de digitale vingerafdruk van dit bestand op de blockchain.

Door het pdf-bestand te uploaden in de checker ziet u dat uw certificaat authentiek is.

Upload hier uw participatie

Wat is blockchain?

Een blockchain is een systeem dat gebruikt kan worden om gegevens vast te leggen. Dit kunnen bijvoorbeeld bankoverschrijvingen zijn, maar ook andere gegevens. Een eigendomsakte, een overeenkomst, gespreksverslag, of wat dan ook. Het bijzondere aan de blockchain is dat dit mogelijk is zonder centrale autoriteit waardoor het vervalsen van de vastgelegde gegevens niet mogelijk is door één centraal punt te corrumperen. De bekendste implementatie van de blockchain is de Bitcoin.

Het registreren van uw participatie overeenkomst op de Blockchain vindt plaats op een Blockchain die door het notariaat in Nederland wordt ondersteund en onderhouden. Deze Blockchain gaat uitsluitend over registratie van documenten en heeft niets te maken met cryptovaluta.

Deze blockchain oplossing is ontwikkeld in samenwerking met Xurux.

Wat leggen wij vast op de blockchain?

Wij registreren alleen een digitale vingerafdruk van de overeenkomst op de blockchain. Deze vingerafdruk is een digitale code die uniek is voor het document. Met de code kun je bewijzen dat het document exact gelijk is aan hetgeen is overeengekomen. De code garandeert de authenticiteit. Met de code kun je niet de inhoud reproduceren. Dit is vergelijkbaar met de unieke vingerafdruk van een persoon. Een vingerafdruk van een mens is altijd hetzelfde, dus kan dienen om te bewijzen dat je bent wie je zegt te zijn, als de vingerafdruk officieel is geregistreerd. Maar met een vingerafdruk kun je niet een persoon reproduceren.

Voorbeeld digitale vingerafdruk: 3e1eed9b0b545a0f327e031c7b9472fabdcd0a7ebe20d1e7c5e6e18aa8f6271a

Wij leggen dus geen persoonsgegevens op de blockchain vast en ook niet de inhoud van de overeenkomst. Als u hier vragen over heeft neem dan contact met ons op.