Doel en motivatie voor het beschermen van de regenwouden

Het regenwoud is essentieel om de biodiversiteit te behouden en om CO2 vast te leggen. Daarnaast kan het regenwoud bijzondere stoffen leveren die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als medicijn. Het regenwoud wordt bedreigd door activiteiten van de mens, zoals landbouw (palm- of ananasplantages), wegenbouw en de winning van grondstoffen en hout. De beste manier om het te beschermen, is door zelf stukken regenwoud te kopen en het zo uit het economische verkeer te houden en te beheren. Ons doel is om zoveel mogelijk oerwoud te kopen en in stand te houden. Gewoon zoals het is, puur en adembenemend.

Transparantie

We zijn zo transparant mogelijk. Daarom staan er veel stukken van de stichting op onze website. Ook is het mogelijk om de bestuursvergadering bij te wonen. En heb je vragen, stuur ze met het contactformulier. We antwoorden snel. Daarnaast houden we onze deelnemers en vrijwilligers op de hoogte met een nieuwsbrief.

Keurmerken

We willen een betrouwbare organisatie zijn. Daarom hebben we ons geregistreerd bij het goede doelen keurmerk CBF en zijn we geregistreerd als maatschappij ondersteunende organisatie (ANBI). Hierdoor kunnen periodieke donaties van de inkomstenbelasting worden afgetrokken.

Onze nieuwsbrief Bosnieuws

Actualiteiten en aankondigingen van nieuwe beschikbare hectares oerwoud melden we in onze nieuwsbrief. Ook melden we daar verslagen van de inspecties van onze bossen.

Wil je die ook ontvangen? Registreer je dan hieronder.