Wij kopen regenwoud
om het te beschermen

Waarom moeten we het regenwoud beschermen?

Het regenwoud is het oudste en het meest soortenrijke ecosysteem ter wereld. Meer dan de helft van alle regenwouden op aarde is in de afgelopen 50 jaar verdwenen door houtkap en andere menselijke ingrepen. Behoud van onze tropische regenwouden is van levensbelang.

  • Meer dan 50% van het aantal bekende plant- en diersoorten leeft in tropische regenwouden
  • 20% van de totale uitstoot van broeikasgassenis is afkomstig van ontbossing door verbranding in tropische regenwouden
  • 25% van de hedendaagse medicijnen komt uit het tropisch regenwoud

Lees meer

Investeer ook in de toekomst

Oasebos koopt in Costa Rica stukken oerwoud om deze duurzaam te beschermen. Wilt u ons helpen, koop dan een participatie en word mede-eigenaar van een stuk oerwoud. Natuurlijk kunt u ons ook steunen door een eenmalige of periodieke donatie.

Doneren

  • Doneer één keer of regel een periodieke donatie die aftrekbaar is van de belasting

Koop een stuk regenwoud

  • Bescherm het regenwoud door een stuk zelf te kopen (of cadeau te doen). Dit kan al vanaf 1/8 hectare (à €250). Je krijgt een eigendomscertificaat op naam.

Bedrijven & scholen

  • Kijk hier wat je nog meer met Oasebos kan doen. Wij gaan graag met je in gesprek over iets wat goed aansluit bij u en/of uw medewerkers.

Uw bijdrage wordt goed besteed

Oasebos besteedt donaties en participatiegelden zo zorgvuldig mogelijk waarbij de overheadkosten laag worden gehouden.

  • We kopen oerwoud aan op plaatsen waar natuur duurzaam kan worden beschermd
  • We beschermen en ontwikkelen de door ons aangekochte bosgebieden en werken daarbij samen met lokale overheden en beheerders
  • In de besteding van de gelden zijn wij volledig transparant. Wij bieden daarnaast een mogelijkheid om de authenticiteit van uw participatie aan te tonen.

Lees meer

Dit hebben we bereikt

Dankzij de steun van bijna 150 betrokken donateurs, hebben we in de afgelopen jaren circa 200 hectaren oerwoud kunnen aankopen en beschermen. Oasebos heeft tot nu toe 3 stukken regenwoud gekocht in Costa Rica. El Salto, Copalchi en El Cerrito.

Onze ambitie

Wij kopen het liefst gronden aan in grote aaneengesloten gebieden of aansluitend op reeds bestaande reservaatgebieden. Hierdoor kunnen soorten zoals de jaguar beschermd worden, die specifieke eisen stellen aan een groot leefgebied.
Om nog meer impact te hebben streeft Oasebos ernaar om het aantal hectaren in bezit te verveelvoudigen naar minimaal 2.000 hectare in 2025.

Lees meer

Controleer de authenticiteit van uw participatie-overeenkomst

Stichting Oasebos registreert iedere participatie op de blockchain. Hierdoor is het mogelijk om de authenticiteit van het certificaat aan te tonen. Zo weet u zeker dat uw investering daadwerkelijk is gebruikt voor aankoop en bescherming van regenwoud.

Bekijk de participatie-checker

Meld je aan voor onze nieuwsbrief