Ben jij een creatieve wereldverbeteraar met een groen hart? En wil je werkervaring opdoen bij een NGO die zich keihard inzet voor het behoud van tropisch regenwoud?

Oasebos zoekt een stagiaire die creatieve content wil produceren om zo veel mogelijk jonge Nederlanders te enthousiasmeren voor ons doel.

Over stichting Oasebos

Stichting Oasebos draagt actief bij aan herstel van het biologische evenwicht in Midden-Amerika door tropisch regenwoud aan te kopen en het te beschermen tegen bedreigingen als houtkap, stroperij en intensieve landbouw. Oasebos vindt dat het bos met rust moet worden gelaten. Want dan levert het de grootste bijdrage in CO2-opname, behoud van biodiversiteit en nog vele andere ecologische voordelen. Oasebos doet dit al 17 jaar, samen met honderden participanten en donateurs. En met succes! Honderden hectares regenwoud zijn duurzaam beschermd. Dat levert mooie verhalen op. Verhalen die laten zien hoe effectief we zijn. En die nog meer mensen over de streep trekken om met ons mee te doen.

Content gezocht

In de komende jaren wil Oasebos zich vooral richten op communicatie met jongere generaties. Daarom hebben we veel nieuwe content nodig. Content die inspeelt op hoe jonge mensen aankijken tegen het voorkomen van ontbossing, van ecologische rampen, van het uitsterven van diersoorten. En die ervoor zorgt dat ook – of beter, vooral – jonge generaties zich bij ons aansluiten.

Wat ga je doen?

Als stagiaire werk je vijf maanden aan boeiende en pakkende content voor onze sociale media (LinkedIn, Facebook, Instagram) en voor onze andere communicatiemiddelen (de website, nieuwsbrieven, events, enz.). Je maakt de teksten, animaties, video’s, foto’s, infographics … het is aan jou, jouw creativiteit en natuurlijk aan jouw opgebouwde kennis over hoe je content creëert.

Dus ben jij er zo één die houdt van content die je raakt, en wil je zo bijdragen aan het behoud van het regenwoud, neem dan contact op met ons bestuurslid Michael Renssen, michael@oasebos.nl .