Reisverslagen: mooie, authentieke en enthousiaste verhalen uit Costa Rica

In mei zijn wij op sociale media (LinkedIn én Instagram) begonnen met het publiceren van reisverslagen van Oasebossers die Costa Rica en onze beschermde oerbossen hebben bezocht. Het levert mooie authentieke en enthousiaste verhalen op over hoe onze bossen erbij staan, over de fauna die is aangetroffen en mooie ontmoetingen met bijzondere diersoorten. En niet in de laatste plaats: aangevuld met vaak prachtige foto’s.

In maart bijvoorbeeld heeft een inspectie plaatsgevonden van onze bossen in het noordelijke, tegen de grens van Nicaragua gelegen Maquenque-gebied. Onze mannen trokken drie dagen lang door de jungle en stelden vast hoe onze bossen erbij staan.

Participatiehouder van het eerste uur Joris Elstgeest maakte vorig jaar een reis door Costa Rica. Ook hij zag de Oasebossen met eigen ogen. De groene ondernemer uit Nieuwe Wetering heeft een bluejeans frog in zijn bedrijfslogo. Hij zag het dier nu in het écht en schreef er een enthousiast verhaal over.

Evolutionair psycholoog/etholoog Angeline van Roosmalen nam er de tijd voor toen ze door corona enkele maanden niet meer kon terugvliegen naar Nederland. Niet erg, want Angeline voelt zich in het regenwoud helemaal thuis. Samen met onze Costa Ricaanse bosbeheerder Ulisses Aleman trok zij door onze bossen in het Maquenque-gebied. In haar reisverslag in meerdere delen beschrijft ze prachtige ontmoetingen.

Ben je als Oasebos-fan ook zelf een keer door de oerbossen van Costa Rica gereisd? En wil je ons en alle andere Oasebossers vertellen over wat je hebt gezien en meegemaakt? En ons je foto’s en wellicht zelfs je video’s laten zien? Neem dan contact met ons op, via emma@oasebos.nl of michael@oasebos.nl. We maken er dan samen een mooi verhaal van dat we vertellen aan iedereen die de bescherming van onze Oasebossen een warm hart toedraagt.

Foto: Angeline met onze beheerder Ulises onderweg in onze bossen.